Der er 0 annoncer og 15713 registrerede brugere

Maine Coon

Maine Coon

Racebeskrivelse af Maine Coon

Racen er den ældste i Nordamerika, og kommer oprindelig fra Main.

Katten vil rigtig gerne lege, og de er gode til at lære tricks. Det er en meget populær race i Danmark. Racen vokser langsomt og er først fuldt udvokset som 3-4 årige. Pelsen skal børstes jævnligt, men er ud over det nem at holde. Det er en forholdsvis stor kat, men du får en kærlig kat som er kærlig og sød.

KATOGORI: Semilanghår

BYGNING: Stor

PELS: Tung og grov med silkeagtig struktur. Kort på hoved, skuldre og ben, men bliver gradvist længere ned af ryggen og siderne, grov på bagben og mavepels; halskrave


Brugernes kommentarer

Anonymous
for mere end 8 år siden
Har selv haft fornøgelsen af denne race for nogle år tilbage,fræk, drillesyg og trofast som en hund.Der er enlig kun og sige Main Coon er til mennesker der vil have en BAMSE og hygge med og gå og sludre med da de snakker meget (syntes jeg) kan kun anbefale denne race MEGET varmt.
Anonymous
for cirka 8 år siden
*du* _er_
Anonymous
for cirka 8 år siden
Igår blev jeg den lykkelige ejer af en lille Main coon killing. Vi har været hos dyrlægen i dag og fået den vac.m.m. Han fortæller at Main coon har tendens til at få hjerteproblmer, og tandproblemer...
Anonymous
for cirka 8 år siden
Ja tak, jeg mistede en med stamtavle og det hele pga forstørrede hjerte, han blev 10 mdr, og har en blanding som er mest mainecoon, det er kun pelsen og sindet der er huskat, han har tandproblemer.
Michall
for mere end 7 år siden
Jeg har faktisk læst i en kattebog, at Maine Coon katte bliver triste/deprimeret når deres kvindelige ejer er væk/ ikke er hjemme. Det stod i en stor bog om forskellige katteracer jeg fandt i en boghandel i USA. Jeg forstod ikke ordet 'recalcitrent', som jeg så fik en mand, der arbejdede i boghandelen til at forklare. I øvrigt er Maine Coon katten en utrolig dejlig kat, har kun oplevet dem som meget kælne og opmærksomhedssøgende.
Arpaint_killinger5_044
for mere end 7 år siden
hej hannah de har ikke tendens til at få hjerteproblemer det er noget arveligt men idag bliver mange maine cooner gentestet for det for at vi kan undgå sygdommen men det tager jo lang tid at rette op på og det er jo noget som først er kommet frem inden for de sidste 5-6 år så vidt jeg ved men det har nok været altid og vi opdrættere er opmærksomme på hjertefejlen som kaldes hcm i forkortet udgave
Anonymous
for mere end 6 år siden
Hej. Hvis jeres katte har tand-tandkødsproblemer, kan jeg anbefale råfodring. Har selv en ældre Maine Coon som havde rødt tandkød. Efter hun spiser rå kød med brusk og ben, er der ikke problemer, da hun nu får masseret, renset tandkød samt tænder.
Anonymous
for mere end 6 år siden
Hejsa... tilslutter mig Lis W - .tjek altid Jeres katte i munden - uagtet race - giv dem mad som minder omd et de kan finde i naturen + selvfølgelig tørkost . Men ja - avler man på en kat som har en tendens til dårligt tandkød kan nogle af dens killinger arve det - ganske som med mennesker... Hjerte problemer kan opstå af mange ting - sygdom, medicin og arveligt....den arvelige del kan man mere eller mindre eliminere ved, at genteste samt scanne katten. Vi har kun - ud af alle de killinger vi har solgt ogkatte vi har fået scannet gennem 5 år - oplevet 2 med dårligt hjerte. Hvilket er en forbløffende lille procent del
Anonymous
for knap 6 år siden
Hej. Jeg er den heldige ejer af en meget sød kat. Hun er 9 år og meget tyk. Men jeg har et problem. Jeg kan ikke finde ud af hvilken race hun er. Jeg troede hun var en Maine Coon men er ikke sikker. Hun har M i panden passer til de beskrivelser jeg har læst. Men hendes hale er ikke særlig busket? Håber at der er nogen med Maine Coon erafaringer der kan hjælpe mig.
Anonymous
for knap 6 år siden
Halløjsa:) Mig og min mand (Og datter på 2år) Har fået en Main coon kat, af en dame, som ikk selv kunne tage sig af ham.. Han har stor knuder af hår på ryggen og ømmer sig, når vi rør ved dem. Kan man selv klippe ham? Jeg er bange for at han har dårlige tænder, da han ikk vil spise tørfoder... Døjer main coon med dårlige tænder generelt?
Anonymous
for knap 6 år siden
Hej Maria Ja man kan klippe knuder af, men det kan være ret besværligt hvis de sidder for tæt på huden og man kan komme til at klippe hul i katten. Den vil sikkert heller ikke finde sig i det hvis den er øm. Hvis du mener den har ondt i munden, kan du åbne op og se om tandkødet er rødt, eller om der er tandsten. Hvis det er tilfældet, bør du nok overveje at tage den til dyrlægen som kan klare begge problemer, ved at lægge katten i bedøvelse, for det er ikke rimeligt for katte at gå og have ondt, vel.
Anonymous
for knap 6 år siden
Hej Malu ud fra din beskrivelse kan ingen afgøre om det er en Maine Coon eller ej, hvis du er glad for katten kan det vel også være lige meget. Hvis du vil være sikker på at du får en ægte Maine Coon, må du købe en med stamtavle.
551332_10150674586619174_788709173_9099625_1847821189_n_1_
for mere end 5 år siden
Jeg er den lykkelige ejer af 5 Maine coon katte.. Eller det vil sige.. Jeg er middel begejstret.. Fordi nok er de store og flotte og jordens dejligste putte bamse med det blideste sind.. Men man skal absolut kun anskaffe sig sådan en klump, hvis man har for mange penge på kontoen.. Fordi det er én konstant udskrivning på dyrlægeregninger.. Ud af de 6 MCO jeg har haft er der 4 der har massivt tandkødsbetændelse.. I nogen tilfælde kan man dog slå det ned med Antirobe. Ellers anbefaler de fleste dyrlæger at man får fjernet de tænder der er inficerede. Som udgangspunkt er jeg færdig med den race da der hænger mange sygdomme ved racen.. Jeg har to MCO'er uden tavle hvor der givet vis er blandet noget andet ind i på et tidspunkt... Men det er de eneste to der absolut ikke fejler noget!! Så vil man gerne ha' en MCO, så sørg for at se dig godt for og sørg for at den killing du køber er dyrlægetjekket og bring den gerne til din egen dyrlæge og få den tjekket når du bringer den hjem. Fordi langt de fleste opdrættere har en garanti der dækker de første 48 timer efter overdragelse af killingen, så skulle killingen ha' skjulte sygdomme, så kan den leveres tilbage. Men som udgangspunkt, så undersøg den opdrætter grundigt og forhør dig flere steder før du netop kaster dig over at købe en nuttet lille killing, som hurtigt kan blive din største sorg:-))
Anonymous
Maria
for cirka 3 år siden
Min første kat var MCo, primært størrelsen, men bestemt også deres pragtfulde måde og være på, med de underligste vaner....modsat mange andre katte....:-)Det har jeg aldrig fortrudt, jeg elsker den konstante snakken, kradsen i gulvet når der drikkes, dørene der skal åbnes, og alle de SÅ sjove ting de finder på... Og deres helt voldsomme knytten til MIG..
Anonymous
Michelle Lykke Ibsen
for mere end 2 år siden
Hej. Jeg søger en af de største Main Coon katte man kan få, og meget gerne rød, da det er et højt ønske.
Anonymous
Lone
for 4 måneder siden
Hej jeg har en main coon som har en meget filteret pels, nærmest sammen filteret. Hvad kan jeg gøre
Anonymous
Lone
for 3 måneder siden
Hej jeg har en main coon som har en meget filteret pels, nærmest sammen filteret. Hvad kan jeg gøre
Anonymous
Cat
for 3 måneder siden
Hej Lone Hvis ikke du kan rede pelsen ud, vil jeg anbefale, at du tager katten til dyrlæge. Det kan være meget smertefuldt for den, at have filtret pels
Ny kommentar
0 annoncer
annoncer_bottom