Der er 2 annoncer og 15713 registrerede brugere

Inde+udekat til udelukkende udekat

Help_64

Hejsa.
Mit spørgsmål drejer sig om min sterilisrede hunkat på 4 år. På trods af hendes unge alder er hun flyttet med mig en del gange og har hver gang tilpasset sig flot. I de sidste par år har vi boet på en ejendom, hvor hun både har været inde og udekat. Min kæreste har dog allergi, så hun må kun være i køkkenet, hvor der er kattelem. Efter vi har fået vores datter har jeg ikke nok overskud til at hygge med hende. Hun er begyndt at få dårlige vaner med at gå i skraldespanden og i madvarer hvis de kort står fremme. Derfor overvejer jeg at gøre hende til ren udekat.
Kan man det eller er det synd for katten? Og hvis ja, hvilke ting skal man så huske?
På forhånd tak!


Warning_64

Kære spørger

Tak for spørgsmålet og det er godt I har overvejelser omkring, hvorvidt det er det bedste at gøre :-))

Jeres kat fortæller jer tydeligt at det ikke er ok, som det er. Hidtil har hun fået den opmærksomhed, som hun har brug for og forventer fra jer, men pga. familieforøgelsen er der, som du skriver, ikke tid hertil. Det kræver dog ikke ret meget - måske bare 5 gange et par minutter dagligt med lidt kæl og leg. I kan med fordel anskaffe jer bogen KATTE GALAKSEN, hvori der er mange forslag til aktivering, der ikke "stjæler" så meget tid fra jer. Men er dette udelukket, bør I overveje andre muligheder i respekt for jeres kat.

Der er ingen garanti for at det vil hjælpe at gøre hende til ren udekat, idet I herved bare afskærmer hende endnu mere fra den sociale kontakt og efterlader hende uden valg. Forventer I at hun vil blive på ejendommen, er dette bestemt ikke forventeligt - hvorfor skulle hun det? :-)) Derimod vil det højst sandsynligt være grobund for meget frustration og stress, fordi hun ikke forstår at hun bliver isoleret fra dem hun holder af, der til sidst - og det tager måske lang tid - vil få jeres kat til at gå hjemmefra i håbet om at finde et andet sted.

Skønner I at I ikke har tiden til at give jeres kat det hun har brug for, vil jeg anbefale at I finder et hjem, hvor der er den fornødne tid, således at hun ikke skal igennem en periode med unødvendig stress.

Håber det hjælper jer lidt på vej.

Mvh
Marianne Thornberg
www.Hundeopskriften.dk

 Tilbage til brevkassen