Der er 2 annoncer og 15713 registrerede brugere

Fra ude til inde kat

Help_64

Vi har en neutraliseret han kat på 4 år. vi fik ham da han var ca. ½ år. Han er en meget kælden kat, men dog med egne menninger. Han har været vant til at kunne gå ud og ind som det passede ham, men for 4½ uge siden flyttede vi til en lejlighed på 2.sal. Han har aldrig før skulle gå på kattebakke eller bruge et kradsetræ, første gang han så disse ting brugte han dem som man skal og der har ikke været nogle uheld. vores problem er, at de første par dage var han ked af det og ville ud,så blev han rolig men ligger meget og kigger med et tomt blik, nu er han begyndt at pive en del, stå op af altandør/hoveddør piver og drejer hovdet rundt, går frem og tilbage og kalder. det skal lige nævnes at vi prøver at lege med ham flere gange om dagen og han næsten aldrig er alene hjemme. Det er 2. gang vi flytter, 1. gang helt uden problemer. Håber du kan hjælpe, da det gør vanvittig ondt på alle, Hilsen Tove


Warning_64

Hej Tove

Tak for dit spørgsmål. Jeg forstår til fulde din bekymring og det er rigtig godt at du observerer så meget.

Det katten meget tydeligt fortæller og anstrenger sig mere og mere for at fortælle er at han er meget frustreret og dette bør tages alvorligt. Han er endnu ikke urenlig, men det lurer lige om hjørnet. At være urenlig er absolut det kraftigste signal om at noget er helt galt.

Hans liv er pludseligt blevet indholdsløst og leg et par gange om dagen er slet ikke nok. Det kan være noget af en udfordring at få en udekat til at acceptere et udelukkende indeliv og ikke alle lykkes det med. Men naturligvis skal du da give det en chance.

En kats normale adfærd og behov er bl.a. at gå på jagt ca. 30 gange i døgnet og have succes omkring 11 gange. Dette tilgodeses ved at have adgang til det fri og det er bl.a. dette der skal ændres til at foregå inden døre. At gå på jagt indeholder rigtige mange momenter, herunder syn, hørelse, duft via se bevægelse, dufte efter, snige sig ind på, angribe, transportere hjem, slå ihjel osv. Et andet behov som også tilgodeses ved adgang til det fri er nye udfordringer, nye oplevelser. Også dette skal flyttes ind bag husets 4 vægge, dvs. der sker forandringer i omgivelserne dagligt.

Du kan kigge lidt i nogle af de andre indlæg her i brevkassen som fx "Ude/indekat" og "Ebbe er kommet hjem".....

Mit bedste råd er at du anskaffer dig bogen KATTE GALAKSEN og/eller får en professionel adfærdsspecialist på besøg.

Håber det må lykkes for jer.

Mvh
Marianne Thornberg
Hundeopskriften

 Tilbage til brevkassen