Der er 2 annoncer og 15713 registrerede brugere

Spinder og skyder ryg

Help_64

Hej!

Min kusine fik for en tid siden en lille frisk kattekilling. Den er utrolig glad og løber hele tiden rundt, men dog opfører den sig underligt overfor mig.
Hver gang den er i nærheden af mig så begynder den som det første at lugte til mine fingre. Derefter begynder den at spinde og skyde ryg på samme tid. Nu ved jeg ikke så meget om katte, men jeg ved da at når katte skyder ryg normalt så er det fordi de er aggressive og de spinder når de er tilfredse. Er det normalt? Hvorfor gør den egentlig det her? Det skræmmer mig, så meget at jeg ikke tør være i nærheden af den helt alene. Sidste jeg gjorde kradsede den mig også...

På forhånd tak.
A.


Warning_64

Kære spørger

Jeg kan godt forstå at du bliver bange. Du skriver at den lille killing er glad og løber rundt og at den lugter til dine fingre for herefter at skyde ryg og spinde.

Alle dele af adfærd kan ses mere eller mindre afhængigt af situationen. Vi mennesker kan jo egentlig også godt være sure og på samme tid smågrine lidt.

Da jeg ikke har set jer sammen, kan jeg ikke give et entydigt svar, men mit bedste bud er at killingen øver sig, fordi den som en hel normal killing har brug for at udleve sine basale behov, men der mangler muligheder i omgivelserne og så bruges der hvad der så end måtte være.

At skyde ryg behøver bestemt ikke at være aggression som vi typisk forstår det, altså som at være vred. Aggression er også en naturlig ting af byttedrift, men ikke fordi der er tale om vrede. Katte har flere måder at "angribe" sit byttedyr på og en af dem kalder vi for "musestødet" og her vil du også se skyde ryg :-))

At spinde ses, som du skriver, typisk ved tilfredshed, men kan da sagtens ske i kombination med byttedriften og det må da også være den rene saglighed at være midt i en "jagtleg".

Du kan sidde med et stykke legetøj fx en lille stang (eller snor) med et let pelsmus i den anden ende som du bevæger stille og roligt og sådan at katten med jævne mellemrum også får lov til at fastholde pelsmusen og derved gennemføre hele byttedriften.

Det kan være en duft fra dine fingre, men mere sandsynligt er at du bevæger en finger en lille smule :-))

Prøv at kigge på det sidste indlæg "Min kat er mærkelig" og derudover vil jeg da anbefale dig/din kusine at anskaffe jer bogen KATTE GALAKSEN, hvori der står meget om hvordan I kan give killingen mulighed for at udleve det den har brug for og som ikke forsvinder gennem aktivering og stimulering.

Det kunne også være en ide at få en professionel hjem for at se hvad der sker.

Håber det hjælper jer lidt på vej.

MVH
Marianne Thornberg

 Tilbage til brevkassen